Hızır Reis Denizaltı Müzesi

Denizaltıların tarihi 1500 lü yıllara kadar dayanmaktadır. Savaşların kaderini değiştiren bu deniz taşıtı ile çok uzun sürelere su altında kalabilen personel verilen görevleri büyük bir sessizlik içinde tamamlayabilmektedirler.

Hızır Reis Denizaltı Müzesi
Hızır Reis Denizaltı Müzesi
Hızır Reis Denizaltı Müzesi
Hızır Reis Denizaltı Müzesi

Denizaltıların tarihi 1500 lü yıllara kadar dayanmaktadır. Savaşların kaderini değiştiren bu deniz taşıtı ile çok uzun sürelere su altında kalabilen personel verilen görevleri büyük bir sessizlik içinde tamamlayabilmektedirler. II dünya savaşında ve sonrasında önemli roller üstlenen ve savaşın kaderinde önemli rolleri olan bu taşıtlardan biri olan Hızır Reis Denizaltısı 1952 yılında Amerikada üretildi. 1983 yılında Türk Deniz Kuvvetlerine katılan denizaltı 2004 yılına kadar hizmet vermiştir. Hizmet süresince önemli roller üstlenmiş ve verilen görevleri büyük başarı ile tamamlamıştır. 

Görev süresi sonrasında Kocaeli Büyükşehir tarafından müze yapılmak üzere alınan Denizaltı yapılan özel ayarlamalar ve düzenlemeler ile 29 Ekim 2004 de ziyarete açılmıştır. Açıldığın büyük ilgi gören Hızır Reis Denizaltısı gerçek olması ve büyüklüğü ile son derece özgün ve etkileyicidir. Görevde iken 85 personeli bulunan denizaltı yaşam alanları ve çalışma alanları ziyaret süresince gezilip görülebilmekte ve gerçek bir denizaltı deneyimi yaşanabilmektedir. Tüm özellikleri ve bölümleri ile ziyarette olan Hızı Reis Denizaltısı başka yerde görülme imkanı bulunmayan Denizaltı deneyimini sizler için 360 Sanaltur ile gezdiriyoruz. 

360 Sanal Gezintisi