Yedigöller Milli Parkı

Batı Karadeniz'de yer alan milli park 1642 hektar büyüklüğünde olup , 1965 yılında koruma altına alınıp milli park ilan edilmiştir.

Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı

Batı Karadeniz'de yer alan milli park 1642 hektar büyüklüğünde olup , 1965 yılında koruma altına alınıp milli park ilan edilmiştir. Kuzeyden güneye sıralanmış olarak 7 adet göl bulunmasından dolayı ismini Yedigöller olarak almıştır. Bitki örütüsü , ağaç florası ve gölleri ile eşsiz bir doğal yapısı olan milli park tüm mevsimlerde yoğru ziyaretçi almakta ve her mevsim için farklı farklı görsellikler sunmaktadır. Doğa severler, fotoğraf grupları, kampçılar vb... gerçek bir ormanda muhteşem bir deneyim için en önemli ilgi merkezlerinden biridir.

Seyir terasları, göl kenarları, köprüler, yürüyüş yolları , kamp alanları gelen her ziyaretçi için farklı farklı imkanlar bulunmaktadır. İsteyenler için Milli Park bünyesinde 18 üniteli 72 yataklı bungalov konaklama tesisi bulunmaktadır. Milli park bünyesinde ağırlıklı olarak kayın, gürgen, meşe, kızılağaç, akçaağaç, karaağaç ve kavak dır.Zengin bitki örtüsü sebebiyle 100 den fazla kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.

360 Sanal Gezintisi