TCG Gayret Savaş Gemisi

1946 yılından Amerika birleşik devletlerinde imal edilen savaş gemisi, 30 yıla yakın hizmet verdikten sonra Everson ismi değiştirilerek Türk Donanma Komutanlığına alınmış ve TCG Gayret ismi verilmiştir.

TCG Gayret Savaş Gemisi
TCG Gayret Savaş Gemisi

1946 yılından Amerika birleşik devletlerinde imal edilen savaş gemisi, 30 yıla yakın hizmet verdikten sonra Everson ismi değiştirilerek Türk Donanma Komutanlığına alınmış ve TCG Gayret ismi verilmiştir. Türk Deniz Kuvvetlerine 20 yılı aşkın üstün hizmetlerde bulunmuş ve önemli görevleri başarıyla tamamlamıştır.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Deniz Kuvvetleri arasında yapılan anlaşma ile TCG Gayret Savaş gemisi halkın gezip görebileceği bir müze yapılması için karar alınmıştır. 1995 yılında müze olarak yeniden düzenlenen ve herkesin gezip görebileceği bir müze olarak faaliyete geçmiştir. Türk Deniz Kuvvetlerinde başarı ile hizmet etmiş gerçek bir savaş gemisi nasıl , çalışma sistemi, ateşleme sistemi vb.. tüm detayları ile sergiye açılmıştır. Gezeneleri ihtişamıyla büyüleyen, gerçek olması ile insanı kendinden alan etkileyiciği sizi Kocaelinden bekliyor. Gidemeyenler yada nasıl olduğu hakkında fikir sahibi olmak isteyenleri sanal turu izlemeye davet ediyoruz.

360 Sanal Gezintisi